Acties SBB opgeschort, leden blijven op scherp

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

25 September 2019 08:42

Voor mij lezen
loadingfoto
previous De actie van het personeel van de SBB is opgeschort. next


De acties bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zijn opgeschort uit respect voor de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname. "De laatste ontwikkelingen zijn dat met de Bemiddelingsraad is afgesproken dat bond en directie een week de gelegenheid krijgen om met elkaar te onderhandelen met betrekking tot de cao, met name over de lonen" zegt Dino Souprayen, ondervoorzitter van de personeelsbond aan Starnieuws. Hij geeft aan dat na die week de bond en de directie  verslag moeten uitbrengen aan de Bemiddelingsraad  over de stand van zaken rond de onderhandelingen.

Een eis van Bemiddelingsraad was dat de bond zijn acties opschort. Dit is dinsdag met de leden besproken in een algemene ledenvergadering (alv). Souprayen merkt op dat het zeer moeilijk was om de leden zover te krijgen de actie op te schorten die de vorige week is begonnen. "Zij wilden de actie voortzetten, maar uit respect voor de Bemiddelingsraad heeft de alv besloten om de acties op te schorten". De leden zijn volgens de vakbondsman nog altijd op scherp en volgen de ontwikkelingen zeer kritisch.

De leden van de bond die in actie waren, werden in opdracht van de directie sinds vorige week dinsdag buiten de poort gehouden. Aan de bond is ook de mededeling gedaan dat het principe 'no work no pay ' zou worden gehanteerd. Souprayen geeft aan dat over enkele punten nog gesprekken moesten worden gevoerd. Het wachten was om uitgenodigd te worden door  minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), waar de SBB onder valt. Nu zaken via de Bemiddelingsraad gaan, is de hoop groter dat partijen elkaar beter zullen vinden en zo sneller tot een oplossing kunnen komen.

Raoul Lith
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel