Sluisdeur La Poule-gebied vervangen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De sluisdeur van de sluis aan de Monitorweg te La Poule in het district Saramacca is vervangen. Districtscommissaris (dc) Sarwankoemar Ramai heeft hiertoe de opdracht gegeven, nadat is gebleken dat de oude sluisdeur aan vervanging toe was.

De nieuwe sluisdeur ten behoeve van de sluis aan de Monitorweg te La Poule, is gisteren gemaakt en geplaatst door medewerkers van het commissariaat en het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij La Poule. De materialen zijn ter beschikking door het districtscommissariaat Saramacca. Dit meldt het Burger Informatie Centrum van Saramacca in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

De oude sluisdeur is maandagmiddag weggespoeld. Na binnengekomen klachten heeft dc Ramai direct zijn personeel ingeschakeld om de nodige maatregelen te treffen. De oude sluisdeur is diezelfde dag met man en macht wederom geplaatst. Nadat er is gebleken dat deze sluisdeur aan vervanging toe was heeft de burgervader gisteren terstond materialen laten aanschaffen.

Deze sluis zorgt voor de ontwatering van het La Poule-gebied. La Poule staat bekend als een actief landbouwgebied. Hier worden verschillende drooggewassen geteeld, te weten: bitawiri, peper, watermeloenen, boulanger, bananen, bacove en fruitsoorten.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (15)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait