STVS verwijdert Asgar Koster als jurylid Youth Voice contest

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Muziekproducer, arrangeur tevens zanger, Asgar Koster, is door de STVS aan de kant gezet als jurylid bij de talentenshow Youth Voice. Hij zou seksueel getinte chatgesprekken hebben gevoerd met een contestante en in een video chat ook bepaalde voorstellen hebben gedaan.

Een ouder van het meisje zou deze zaak onder de aandacht van de verantwoordelijken bij Youth Voice hebben gebracht, die de directeur van het tv-station vervolgens op de hoogte stelden en de chatberichten ook aantoonden. STVS-directeur Steven Rodriguez gaf toen de opdracht de samenwerking met Koster onmiddellijk te verbreken, wat ook gebeurde.

Rodriguez bevestigt tegenover de redactie van de Ware Tijd dat de samenwerking met Koster vanwege dringende redenen per onmiddellijke ingang is verbroken. Vanwege de gevoeligheid van deze zaak wenst hij geen details te verschaffen. De ernstige aantijgingen aan het adres van het gewezen jurylid heeft de directeur bevestigd noch ontkend. 

De STVS focust zich nu op een vlotte afronding van het talentencontest. In Koster's plaats treedt nu Shaquille Marcus als jurylid op. Koster, door de dWT-redactie geconfronteerd met de aantijgingen, zegt daarop niet te zullen ingaan. Hij merkt op dat op basis van "bepaalde dingen" de samenwerking tussen hem en de STVS is beëindigd.

De aantijgingen zou hij ook elders hebben gehoord en bij de politie aangifte hebben gedaan tegen de personen die de beschuldigingen hebben gelanceerd. Waar en tegen wie hij aangifte heeft gedaan, wilde hij niet zeggen.

Daar de directeur van de STVS geen informatie omtrent de aanleiding van het verbreken van de samenwerking heeft verschaft, wenst Koster ook geen details te geven. "Ik weet niet of ik de informatie serieus moet nemen. Het is jammer dat dingen zo zijn gezegd. De samenwerking is gestopt. Ik kan niet vertellen waarom", aldus Koster.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (13)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait