‘Gelegenheden niet aangrijpen om zich te verrijken’

Gepubliceerd op:

Bron: De West

Lees voor mij

Volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi, moet de regering ervoor oppassen dat mensen geen gelegenheden aangrijpen om zich te verrijken. “We zitten in een crisis en bij elke handeling die de regering pleegt, moet dit in ogenschouw worden genomen”, zegt Jogi als reactie op het staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind aan Suriname, waarvoor de regering SRD 7 miljoen heeft uitgetrokken.
Jogi zegt dat de regering niet moet vergeten dat Suriname in een crisis is beland vanwege een slecht financieel beleid. Dat alles goed is georganiseerd voor het bezoek van de president is prima, maar volgens Jogi moet er vooral gelet worden op hoeveel geld en waarvoor er geld wordt uitgegeven. “Men moet zich niet onder de noemer ‘bezoek president India’ verrijken, Carifesta was een internationale organisatie, maar achteraf bleek dat niet alles nodig was. Ook bij de naschoolse opvang bleek naderhand dat niet alle uitgaven nodig waren”, benadrukt Jogi.
In aanloop naar de komst van de Indiase president is al SRD 3 miljoen uitgegeven. Er zijn volgens Jogi genoeg ‘wolven’ in de buurt van president Bouterse om een ‘njang’ te maken, er moet voor gezorgd worden dat zij op afstand blijven. India is een opkomende wereldmacht die deel uitmaakt van de BRICS-landen (Brazilië, Rusland,India, China, South-Africa). Volgens Jogi is het daarom belangrijk dat de Indiase president goed wordt ontvangen, maar dat neemt niet weg dat de regering elke cent die is uitgegeven moet verantwoorden bij het parlement. “Na evaluatie moet niet blijken dat er weer sprake is van corruptie”, zegt hij.
De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack Beighle, zegt dat er geen onnodige uitgaven zullen worden gedaan. Het bezoek van de president van India is volgens haar een investering voor Suriname. Het ontwikkelen van traditionele medische systemen is een van de voordelen die dit bezoek volgens de minister brengt. Ook zal India een kredietlijn van 80 miljoen ter beschikking stellen van ons land waaruit projecten gefinancierd kunnen worden om het binnenland te voorzien van zonne-energie, terwijl ook de medische sector in Suriname op ondersteuning kan rekenen.

-door Priscilla Kia-

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait