Minister Misiekaba bezoekt ouder die AKB moeten ontvangen

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

6 September 2019 16:16

Voor mij lezen
loadingfoto
previous Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting deelt nummers uit aan de ouders die AKB moeten ontvangen. next


Het was precies 6.00 uur in de vroege ochtend van 6 september 2019. Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting brengt een bezoek aan de mensen die vanaf 03.00 in de ochtend voor de poort bij de dienst Administratie Uitbetaling Sociale Voorzieningen staan voor de Algemene Kinderbijslag (AKB).

Na klachten te hebben gehoord in de samenleving heeft de minister besloten om het gehele proces dat een ouder meemaakt om aan de AKB te komen, te volgen. Hij staat achter de poort met de mensen en verneemt persoonlijk wat de problemen zijn. "Wij zijn een dienstverlenende instantie. De poorten moeten altijd open zijn als mensen naar binnen moeten. Maakt niet uit hoe vroeg ze hier zijn," zegt Misiekaba aan de wachter. Vandaag worden de buurten Nw Charlesburg, Bloemendal en Munderbuiten geholpen.

Eén van de problemen die de ouders hebben aangehaald, is het komen aan een nummer en de volgorde daarna. " Mensen die heel laat hier komen, proberen eerder aan een nummer te komen, terwijl we sinds 03.00 uur in de ochtend hier zijn," geeft een ouder aan die heel vroeg voor de poort stond. Ter plekke heeft de minister een oplossing gebracht door zelf de nummers uit te delen en de mensen uit te leggen hoe de zaken volgens de normale procedures lopen."Un musu yep' mi tu. If ala sma volg den juiste procedure, dan trobi no ab' fu de," zegt de minister.

Misiekaba geeft wederom aan dat hij zijn best zal doen om AKB via de bank uit te betalen. "We moeten af van deze ouderwetse manier van betalen. Mensen die een bankrekening hebben, moeten gewoon via de bank hun AKB kunnen ontvangen," meent Misiekaba.

"Ik vind dit geweldig. Ik ontvang al jaren AKB en voor het eerst is een minister vroeg in de ochtend hier gekomen en nog erbij met ons achter de poort gestaan. Dit stellen we zeer op prijs," zegt een ouder die onder de indruk is van het bezoek van de minister. Er volgt daarop een daverend applaus van de ongeveer honderd mensen die achter de poort staan.

Terwijl de minister samen met de mensen wacht op de werker die de poort tussen 6.30 en 7 uur moest openen, wisselen hij en het publiek van gedachten over hoe de betaling makkelijker te maken. Een andere ouder prijst de minister voor de tenten en de stoelen die nu geplaatst zijn, waardoor er niet meer in lange rijen in weer en wind gestaan hoeft te worden.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel