Coke uit Suriname onderschept in Wales, Verenigd Koninkrijk

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

6 September 2019 14:19

Voor mij lezen
loadingfoto
previous Er is bijna een ton cocaine uit Suriname onderschept in Wales, het Verenigd Koninkrijk. (Beeld: NCA) next


Opnieuw haalt Suriname de internationale koppen om de verkeerde redenen. Zes Britten zijn op heterdaad betrapt met bijna een ton cocaïne na een acht maanden durende operatie door de Spaanse en Britse politie. Onderzoek wijst uit dat de lading in Suriname is opgehaald.

De groep werd gearresteerd voor de kust van Wales - op een boot die ironisch genoeg ‘Bold’ werd genoemd - na een reis waarbij ze de Atlantische Oceaan overstaken van Spanje naar Suriname naar het Verenigd Koninkrijk.

De Spaanse nationale politie werkte sinds december 2018 samen met de Britse NCA (National Crime Agency), toen de bewegingen van twee van de bendeleden werden herleid tot Mallorca. Toen de boot op het mediterrane eiland werd gekocht, stonden de vermeende smokkelaars al onder toezicht van meerdere autoriteiten.

De reis van Bold bracht het paar via Huelva om collega-smokkelaars op te halen, vervolgens naar Tenerife waar de registratiemarkeringen van de boot werden verwijderd. Ze werden gevolgd op hun trektocht om de lading  op te halen in Suriname. De bendeleden vervolgden vervolgens hun weg terug naar het Verenigd Koninkrijk, waar autoriteiten op 27 augustus aan boord van de boot gingen voor de kust van Wales.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel