Vicepresident op summit over bescherming en duurzaam gebruik Amazonebekken

Ashwin Adhin. Foto: Kabinet van de Vicepresident
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 September 2019 14:19

Voor mij lezen

Vicepresident Ashwin Adhin heeft in Leticia, Colombia namens president Desi Bouterse aan een summit van staatshoofden en regeringsleiders over het Amazonebekken deelgenomen. Deze summit beoogt onder andere gezamenlijke pogingen te ondernemen voor de bescherming en het duurzaam gebruik van het Amazonebekken.

De preventie en beheersing van natuurrampen, inclusief bosbranden, met inachtneming van de principes van de nationale soevereiniteit. Dit alles zal worden bereikt middels het vaststellen van een “pact voor de bossen” van de regio die gericht is op conservering, ontwikkeling en duurzaam gebruik.

Ook dient deze summit geplaatst te worden tegen de achtergrond van de internationale reacties op de bosbranden van het Amazoneregenwoud. De verschillende staatshoofden en regeringsleiders hebben hierbij de nadruk gelegd op het principe van soevereiniteit. Suriname heeft vastgehouden aan het principe van soevereiniteit, gelijkheid tussen staten en gedeelde, doch gedifferentieerde verantwoordelijkheid.

Suriname heeft eveneens aangegeven dat het Amazonebekken uit meerdere landen bestaat. Een gezamenlijke aanpak biedt de beste opties voor duurzaam gebruik van de natuurlijke rijkdommen, voor welvaart voor de onderdanen van de respectieve landen die deel uitmaken van dit gebied.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel