Hasrat gaat schoon schip maken bij Apotheek Ligeon

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 September 2019 10:45

Voor mij lezen

Er wordt schoon schip gemaakt bij Apotheek Ligeon, een dochterbedrijf van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), geeft de interim-manager van de apotheek, Humphrey Hasrat, te kennen tegenover journalisten. Bij deze apotheek is er opvallend veel personeel werkzaam, ruim vijftig personen. Waar komen ze vandaan, vraagt Hasrat zich af en voegt er meteen aan toe dat het op een ‘lanti kantoro’ (overheidskantoor) lijkt.

Ook geeft hij aan dat hij er geen voorstander van is om mensen naar huis te sturen. Het doel is om het bedrijf efficiënter te maken. Zo moet er worden nagegaan hoe de omzetten verhoogd kunnen worden. De mogelijkheid van verruiming van de openingstijden zal eveneens worden besproken. Vanuit het Ministerie van Volksgezondheid heeft Hasrat al groenlicht gekregen om van start te gaan met een aantal zaken, zodat het personeel efficiënter ingezet kan worden.

Het is echter niet uitgesloten dat er in het personeelsbestand gesaneerd zal worden. Er moet eveneens een evaluatie worden gemaakt van het functioneren van het management de afgelopen tijd. Hasrat geeft te kennen dat de vorige interim-managers een aantal beslissingen hebben genomen over een aantal zaken waarmee hij er niet mee eens is. Het gaat dan om zaken als de huurovereenkomsten, het aantrekken van personeel en aanstellen van adviseurs. Er zijn zeker zaken die niet door de beugel kunnen en daar komt er een verandering aan, maakt de interim-manager duidelijk. “Not on my watch,” zegt Hasrat.

Hij heeft eveneens de Ligeon Werknemers Organisatie (LWO) voorgehouden dat er interne zuivering gaat moeten plaatsvinden. Bij zo een klein bedrijf hebben negen personen zitting in het bestuur. Zijns inziens moet het aantal teruggebracht worden naar drie bestuursleden. Het grote personeelsbestand is iets dat aangepakt moet worden. Als Hasrat een vergelijking maakt met het aantal medicijnen dat deze apotheek verwerkt dan is het bijna hetzelfde als SZF-apotheek Kwatta waar er met vijf personeelsleden wordt gewerkt.

Volgende week al worden de eerste stappen tot de structurering en het gezond maken van Apotheek Ligeon gemaakt. Personen die niet in de apotheek thuishoren, zullen de toegang tot de apotheek worden geweigerd. De situatie is van dien aard dat personen die niet eens behoren tot het personeel gewoon de apotheek, waar de medicijnen worden voorbereid, binnenstappen en opdracht geven om hun recepten meteen af te handelen. Hasrat benadrukt dat er sprake is van een medische setting waar ethische normen en codes gevolgd dienen te worden.

Apotheek Ligeon is een klantvriendelijke apotheek in een volksbuurt, vervolgt Hasrat. Hij vindt het erg dat de apotheek haar deuren voor drie dagen heeft moeten sluiten vanwege de acties van het personeel.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel