Actie Luchtverkeersleiders opgeheven

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

4 September 2019 17:17

Voor mij lezen
loadingfoto
previous next


De lucht tussen de luchtverkeersleiders en de NV Luchthavenbheer is geklaard. De luchtverkeersleiders gingen gisteravond omstreeks tien uur spontaan over tot gedeeltelijke werkneerlegging, nadat bleek dat de lekkages in een van de werkruimten niet was aangepakt. De regen van gisteravond zorgde ervoor dat het water binnen in werkruimte kwam en doorsijpelde naar de grond, waar de bekabeling is aangelegd.

In een persbericht zegt NV Luchthavenbeheer dat de aangehaalde problemen gaan over accommodatie en facilitering. CEO Luchthavenbeheer Timothy Mendonca zegt dat met het hoofd van de Luchtvaardienst, Faizel Baarn en met de voorzitter van de Satca, Genaro Alpin is gesproken over de ontstane situatie.

"Partijen waren na de gesprekken het er unaniem over eens dat de werkzaamheden hervat konden worden. Voor de bond is belangrijk dat afspraken voor wat betreft een goede werkomgeving worden nageleefd, ten einde de vliegveiligheid en werkcontinuering te garanderen. Kortgeleden waren er al gesprekken tussen de N.V Luchthavenbeheer en de luchtverkeersleiders betreffende enkele knelpunten die zij gauw opgelost zagen en dus al de aandacht van  Luchthavenbeheer hadden. De aanpak is vandaag vastgelegd en is vanuit de zijde van de luchthaven aangevangen met de nodige werkzaamheden.

De staking van de luchtverkeersleiders op de Johan Adolf Pengel Luchthaven is kort na de gesprekken opgeheven en is wederom van een normale operatie te spreken. De N.V. Luchthavenbeheer garandeert de samenleving en in het bijzonder het reizend publiek een veilige afhandeling van het vliegverkeer in Suriname," schrijft Luchthavenbeheer in een persbericht.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel