Rusland: “Laten ze u niet intimideren met die vlaggen en mediaprogramma’s”

NPS-voorzitter Rusland. Foto: NPS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

4 September 2019 12:00

Voor mij lezen

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft gisteren tijdens een wijkvergadering van zijn partij te Welgelegen de kiezers opgeroepen om zich niet te laten intimideren door de huidige machthebbers. Hij verwees naar de mediaprogramma’s en vlaggen van de politieke tegenstander en riep zijn aanhang op om zich hierdoor niet te laten intimideren.

De koers die de regering nu opgaat is naar zeggen van Rusland niet goed te noemen. Hij roept op om te kiezen voor integere leiders die voor de ontwikkeling van het land gaan. Hij is van mening dat de Nationale Partij Suriname (NPS), de partij is die steeds gezorgd heeft dat zaken goed zijn gegaan in Suriname. “De komende maanden zult u zien dat alles goed gaat. Er zullen leningen gesloten worden en wij gaan daarvoor moeten betalen. De NPS zal bij machtsovername ervoor zorgen dat de situatie draagbaar is voor elke burger in dit land.”

Over de Alcoa-deal die afgelopen week in het parlement is aangenomen, had de NPS-voorzitter geen goed woord. Rusland die in de periode 2005-2010 minister van Natuurlijke Hulpbronnen was zei dat deskundigen Suriname eerder erop hebben gewezen om Alcoa de raffinaderij niet te laten ontmantelen. Doordat dit nu toch mogelijk is gemaakt heeft Suriname een belangrijke troef uit handen gegeven aan de multinational. De bereikte overeenkomst tussen Alcoa en Suriname is puur gebaseerd op eigen belang van een groep mensen. Ondanks alles waarop het parlement en de externe deskundigen hebben gewezen, hebben de regering en de meerderheid in het parlement de wijzigingsovereenkomst met Alcoa doorgedrukt, hield Rusland de aanwezigen voor.

De Alcoa-deal is in het belang van enkele personen tot stand gekomen. Volgens Rusland kon Suriname meer uit deze deal halen. Mensen hebben dat niet gedaan omdat ze hun eigen belang voorop hebben gesteld. Hij vindt het niet kunnen dat de regering het parlement op een dwaalspoor heeft gezet.

De partijvoorzitter zei zich ook zorgen te maken over de ontwikkelingen binnen de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De bedrijfsvoering lijkt op dit moment volgens Rusland niet eentje te zijn die de verdere toekomst van dit bedrijf garandeert. Hij vindt dat de SLM beschermt en behouden moet worden omdat dit bedrijf een Surinaamse trots is.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel