Bep gaat voor meer dan vier zetels

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

4 September 2019 05:48

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Wij gaan voor een historische overwinning. Het aantal van vier zetels dat wij in combinatieverband hebben behaald, willen wij bij de komende verkiezingen overtreffen”, zegt BEP-voorzitter Ronny Asabina. De partij wil een stempel drukken in alle gebieden waar zij zal meedoen aan de verkiezingen.

Dat uit zich in het installeren van kernen in ressorten en dorpen, zoals Sunny Point, Leiding 20, Afobakka, Asigron en Compagnie. De voorzitter omschrijft een kern als een cel van de organisatie en formele plaatselijke vertegenwoordiging van de partij. "Kernen zijn de eigenaren van de partij als het aankomt op voordrachten voor de volksvertegenwoordigende lichamen."

"Wij willen onze issues delen met de samenleving en gaan voor fair play." Vaststaat dat BEP in Paramaribo, Wanica, Brokopondo, Sipaliwini en Marowijne zal meedoen. Andere districten neemt ze nog in overweging. De geelgroene partij maakt zich klaar voor haar mediacampagne en heeft daarvoor een mediadeskundige aangetrokken.

"Wij gaan vooral sociale media inzetten om sterk uit de verf te komen", verzekert Asabina. Hij legt uit dat de partij al geruime tijd is gestart met haar verkiezingscampagne. "Ons campagneteam en de organen zijn ready." De partij beseft dat campagne voeren veel geld kost.

"We moeten de mogelijkheden van waar wij willen meedoen sterk overwegen en de risico's en de belangen afwegen. We gaan voor verkiezings- en zetelwinst en zullen niet meedoen ter wille van het meedoen." De partij voert ook een 'meet thepeople' campagne om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn. Ze wil haar imago hoog houden. "We moeten het hebben van onze naam. Ons verleden is niet bevlekt en dat willen wij ook zo houden." Er komt in Moengo ook een informatiecentrum.

BEP gaat de komende weken naar onder meer Boven-Suriname en Albina. De partij maakt zich ook klaar om naar Frans-Guyana te gaan. "Er zijn meer dan tweehonderd BEP-aanhangers daar, die wij bij elke verkiezing met de boot transporteren om in hun dorp van herkomst te stemmen. Er zijn heel veel kiesgerechtigden met de Surinaamse nationaliteit aan de Franse kant", zegt Asabina.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel