Woonwijk Wonoredjo krijgt schoonmaakbeurt

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

3 September 2019 22:16

Voor mij lezen

MOENGO - Leden van de vriendenkring Kerukunan Gotong Royong (KGR) hebben het initiatief genomen om de woonwijk Wonoredjo in Moengo een schoonmaakbeurt te geven. Dit willen zij doen op 21 september, Wereld Schoonmaak Dag. Deze activiteit wordt al voor de derde keer georganiseerd als particulier initiatief.

Na Albina in 2018 te hebben helpen schoonmaken met steun van vrijwilligers, is volgens de organisatie nu Moengo aan de beurt. Er is dit jaar gekozen voor de woonwijk Wonoredjo, omdat de meeste leden van de KGR er wonen. Wonoredjo loopt van Bursideweg tot aan Sinkampoe en loopt door tot aan Peto-ondro. Volgens KGR-voorzitter Eric Soemodihardjo moet de schoonmaakactie een jaarlijks terugkerend karakter krijgen, waarbij steeds een nieuwe locatie voor schoonmaak wordt uitgekozen.

Soemodihardjo hoopt dat de bewustwording over een schone omgeving goed op gang komt bij iedereen van Moengo. "Het doel is om een nieuwe denkwijze teweeg te brengen. Wanneer een ieder zijn eigen straat doet, dan zijn we veel verder", zegt Soemodihardjo. Nu wordt de gemeenschap van Moengo opgeroepen om een handje te helpen bij de schoonmaak van de wijk. Het Javaanse woord kerukunan betekent gezamenlijk.

De vriendenkring financiert de activiteit uit eigen middelen. Er is nog behoefte aan vuilniszakken, grijpers, harken, straatbezems, benzine, voeding en drank. "Maar wij staan open voor donaties. Ik heb de districtscommissaris ons plan ook voorgelegd, maar nog geen reactie ontvangen. Tot nu toe heeft de overheid niet gereageerd. Vorig jaar en het jaar daarvoor ook niet en de dc was ook niet aanwezig. Wij zien wel hoe het dit jaar zal gaan", zegt Soemodihardjo.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel