Akiemboto: we moeten meer geloof hebben in eigen kunnen

Minister Sergio Akiemboto van NH. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

3 September 2019 18:52

Voor mij lezen

Surinamers moeten meer in zichzelf gaan geloven. Dat is de oproep van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto, zondag op een wijkvergadering van de Nationale Democratische Partij (NDP) in het ressort Latour. Akiemboto hield zijn gehoor voor dat Suriname over voldoende capaciteit beschikt die ingezet kan worden om het land naar grotere hoogten te brengen. Het enige wat we missen is het geloof dat we meer kunnen doen, aldus Akiemboto.

Grote landen in de wereld hebben volgens Akiemboto niet zomaar interesse getoond in Suriname. Zij hebben toenadering gezocht tot Suriname omdat ze een toekomst hier hebben gezien, zei Akiemboto. Hij verwees naar de bezoeken van regeringstoppers aan Suriname in de afgelopen periode.

Dat we op grote olievoorraden en goud kunnen stuitten net als buurland Guyana is een kwestie van tijd, gaf te NH-bewindsman te kennen. We moeten als natie nu nagaan hoe we dit verder kunnen ontwikkelen wanneer het zover is. Akiemboto liet weten dat hij overtuigd is van een gouden toekomst voor Suriname.

Het land heeft in de afgelopen periode wat economische klappen moeten incasseren. Dit, vanwege de onstabiele wereldmarktprijs. De machthebbers hebben met moeite de zaak staande weten te houden. Desondanks is er getracht om de nodige basis te leggen voor de verdere ontwikkeling van Suriname, aldus Akiemboto.

Naar zijn zeggen is Suriname een jonge natie in ontwikkeling. Alles wat het land nu meemaakt is onderdeel van het ontwikkelingsproces dat wij moeten doorstaan. De minder leuke zaken moeten ons als natie versterken om door te gaan met het goede werk, meent de politicus. Dat we een zware periode hebben meegemaakt is publiek geheim. Het kan beter als we met zijn allen de handen ineenslaan in belang van het land Suriname.

Over de Alcoa-deal zei Akiemboto dat dit een enorme uitdaging was om dit gedaan te krijgen. Suriname hoeft volgens hem niet per se met de Alcoa te dealen als het om de bauxietsector gaat omdat er andere grote landen in de wereld zijn met wie Suriname deze sector verder kan ontwikkelen, aldus minister Akiemboto.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel