Badmintonners behalen zilver en brons op Carebaco Games

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Suriname is er niet in geslaagd goud te veroveren tijdens het U19-toernooi van de Carebaco Games. Imani Mangroe en Chaista Soemodipoero keren echter niet met lege handen terug naar Suriname nadat ze zondagmiddag in het Sir Garfield Sobers Gymnasium op Barbados hun finales verloren.

Mangroe, die tweede geplaatste was in het meisjesenkelspel moest haar meerdere erkennen in Priyanna Ramdhani. De topgeplaatste Guyanese moest tegen Mangroe wel tot het uiterste gaan om het goud in de wacht te slepen. De Guyanese won de eerste set nog makkeljjk met 21-8 maar Mangroe veerde sterk terug en pakte de tweede set: 21-18.

In de beslissende derde set kon het beide kanten op, maar het was weer Ramdhani die de setwinst pakte (21-17) en daarmee goud veroverde terwijl Mangroe genoegen moest nemen met zilver. De partij duurde 41 minuten. Kayleigh Moenne, die eerder in de halve finale van Ramdhani verloor was goed voor een bronzen plak.

In het meisjesdubbelspel lukte het Mangroe en Soemodipoero ook niet aan het langste eind te trekken in de finale tegen Ramdhani en de Trinidadiaanse Chequeda De Boulet. Het topgeplaatste Surinaams duo verloor de eindstrijd in twee sets -21-18 en 21-11- en moesten genoegen nemen met zilver. De wedstrijd duurde 24 minuten.

Ook Jair Naipal en Geordan Tjon Kon Joe keren met eremetaal terug naar Suriname. Ze waren topgeplaatsen in het jongensdubbelspel maar verloren de halve finale van de Trinidadianen Leon Cassie en Vance Juteram waardooor ze genoegen moesten nemen met brons.

Cassie en Juteram verloren in de finale van de Barbadianen Kennie King en Dominick Scantlebury die de eindstrijd in drie sets wonnen: 18-21, 21-11 en 21-8. In het jongensenkelspel ging het goud naar de Canadees Joseph Lu die in de finale met 21-12 en 21-16 won van Scantlebury. De hoofdprijs in het gemengd dubbelspel ging naar het Guyanees koppel Tyrese Jefferey en Ramdhani die in de finale de Barbadianen Scantlebury en Sobers versloegen: 21-11 en 21-9.

Dinsdag gaat de hoofdmoot van de Carebaco Games, de Carebaco International voor senioren spelers van start. Daar komen alleen Sören Opti en Mitch Nai Chung Tong in actie. Opti speelt in de eerste ronde tegen een nog te bepalen kwalificant terwijl Nai Chung Tong uitkomt tegen de tweede geplaatste Fin Iika Heino.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-4)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait