‘Voetbalstagiair’ Renzo Akrosie maakt winnende goal in Malta

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

12 Augustus 2019 13:19

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Ik heb een oefenwedstrijd gespeeld en de winnende goal gemaakt.” Renzo Akrosie is in de zevende hemel na zijn optreden zaterdag in een oefenwedstrijd voor Gudja United uit Malta. De Surinaamse voetballer loopt de komende twee weken stage en hoopt zijn droom – profvoetballer worden – waar te maken. Gudja United speelt in de hoogste divisie van Malta.

Akrosie is optimistisch. "Dit is wat ik altijd wilde en ik heb nu de kans om me te bewijzen. De kans om mijn droom werkelijkheid te maken. Ik heb daarom direct laten zien wat ik kan, wie ik ben en waarom ik hier ben", houdt hij de Ware Tijd voor.

Akrosie, met 33 goals topscorer in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) viel op tijdens de Holland- tour van de nationale selectie. Op 6 augustus scoorde hij de gelijkmaker tegen eerste divisionist Telstar (1-1).

Ook in Malta bewees hij een neus te hebben voor het maken van doelpunten. In de oefenpot kopte hij in de zeventigste minuut de winnende goal in: 2-1. Volgens hem was de coach erg tevreden. "Hij zei dat ik goed heb gespeeld, dus ik denk dat ik op de goede weg ben."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel