Opendag SON-muziekschool om belangstelling te peilen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

12 Augustus 2019 09:23

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Om de belangstelling voor muzieklessen te peilen, heeft de Samenwerkende Organisaties Noord (SON) een open dag gehouden in de Shri Sanatan Dharm Paramaribo Noord (SSDP) op Blauwgrond. De SON-muziekschool is voortgekomen uit de bijeenkomst van eind juni over de toekomst van het Hindostaanse muziekonderwijs.

"Wij willen de drempel verlagen en het muziekonderwijs naar verschillende buurten en districten over het hele land brengen. SON-muziekschool is een pilotproject dat landelijk zal worden uitgebreid als er voldoende belangstelling is uit de samenleving", zegt Govind Panchoe van de sociaal-culturele organisatie Sewa.

Tijdens de open dag zijn er demonstraties gegeven op de tabla, dholak en harmonium. Het publiek kon zich inschrijven voor lessen in dholak, nagara, khajrie, tabla, dapla, zang, harmonium en kathak en Bharata Natyam-dans. Op basis van de inschrijvingen zal er een schema worden gemaakt van de lessen waarvoor er voldoende belangstelling is. Deze starten dan binnen twee weken.

SSDP-voorzitter Ram Soeknandan noemt de muziekschool een bijzonder project. "Zonder overdracht zal onze cultuur verloren gaan. Ik hoop dat jongeren gretig gebruik maken van de gelegenheid om de muziekinstrumenten te leren bespelen." Hoewel de opkomst vrijdag matig was, hoopt de organisatie dat mensen van Paramaribo Noord zich alsnog aanmelden voor de lessen.

"We hebben nog geen kostenplaatje kunnen maken van wat mensen zullen moeten betalen voor de lessen, want we kijken ook uit naar sponsoren. Vooral voor gezinnen waar meerdere kinderen lessen zullen volgen", vertelt SON-voorzitter Lando Ramdin. De nagara- en daplalessen zijn gratis, omdat hij die zelf zal verzorgen. "Er zijn weinig mensen die de twee instrumenten bespelen, omdat bijna iedereen de drum wil slaan."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel