Dikan roept op tot ondersteuning proces erkenning grondenrechten

Minister Dikan begroet president Bouterse bij de viering van de Dag der Inheemsen in de Palmentuin. Foto: NII
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

12 Augustus 2019 08:53

Voor mij lezen

Minister van Regionale Ontwikkeling Edgar Dikan heeft vrijdag bij de viering van de Dag der Inheemsen in de Palmentuin alle Surinamers opgeroepen ondersteuning te geven aan de uitvoering van het “Stappenplan ter Realisering van de Wettelijke Erkenning van de Grondrechten der Inheemse en Tribale Volken in Suriname”.

De bewindsman heeft ook aandacht van de gemeenschap gevraagd voor mensen die bij tij en ontij kritiek leveren op de inspanningen van de regering om dit vraagstuk definitief op te lossen. Dezelfde personen laten het echter afweten, wanneer het aankomt op het leveren van een bijdrage.

Minister Dikan hekelt dat steevast dezelfde mensen, die hoog van de toren blazen, van afwezigheid schitteren bij belangrijke consultaties en sessies waar hun input nodig is. “Lever als respectabele organisatie niet zomaar kritiek, wees deel van de oplossing”, aldus de minister.

Hij hield het publiek voor dat de diverse sessies de mogelijkheid bieden aan individuen, organisaties en of groepen hun visie duidelijk te maken over hoe te komen tot wettelijke erkenning van de grondenrechten. Dikan hoopt dat Surinamers over een jaar kunnen zeggen dat zijn een traject hebben afgelegd en een oplossing hebben gevonden voor dit vraagstuk.

Ook president Desi Bouterse bleef stilstaan bij het proces naar wettelijke erkenning van de grondenrechten. Hij zei dat we als land er trots op mogen zijn dat we voor het eerst zover zijn geraakt op het pad dat moet leiden naar een oplossing en dat de afronding nabij is. Het staatshoofd stelde Suriname als voorbeeld voor een vredige natie. “Iets waar grote en rijke landen van zouden kunnen leren.”

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel