Minister Noersalim:‘Eid-ul-Adha herinnert ons aan deugden, waarden en normen’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

12 Augustus 2019 05:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, heeft namens de regering in het district Nickerie de Eid-ul-Adha boodschap uitgesproken. De hoofdplaats van dit district, Nieuw Nickerie, bestaat 140 jaar en de minister was te gast op de de Al Anshor school meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). De moslims vieren vandaag Eid-ul-Adha, het offerfeest.

"Eid-ul-Adha herinnert ons aan de deugden, en de waarden en normen die voor onze omgang met de medemens van belang zijn; vertrouwen, opofferingsgezindheid, moed, gastvrijheid, naastenliefde, vergevingsgezindheid, gelijkheid, rechtvaardigheid, vredelievendheid, edelmoedigheid en geduld. Om er slechts enkele te noemen" begon de minister zijn boodschap.

De islam benadrukt daarnaast loyaliteit aan de geloofsgemeenschap, kameraadschap, vrijgevigheid zonder onderscheid des persoons maar ook zonder verkwisting. Het zou van zelfbedrog getuigen wanneer wij alleen maar over die deugden zouden praten.

Evenals de geloofsleer van de Islam dienen wij ons die deugden te verinnerlijken en dagelijks in gedrag om te zetten. Want, welk zin of nut heeft het om over naastenliefde en opofferingsgezindheid te praten wanneer er geen gedrag daaraan wordt verbonden?, tekent het NII op. 

De minister wijst tot slot in zijn  boodschap op de morele vorming die in het verhaal van Eid-ul-Adha ligt, en misschien te weinig beseft wordt dat wij als Ummah dit land verder kunnen helpen ontwikkelen tot een natie waarbij de verschillende bevolkingsgroepen, ongeacht etniciteit, cultuur of godsdienst in welzijn en welbevinden met elkaar samenleven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel