Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

7 Augustus 2019 15:22

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De U15 jongens voetbalselectie sloot de groepsfase in de strijd om het Concacaf kampioenschap woensdag zonder winst af. Het nationale team ging tegen gastland de Verenigde Staten van Amerika met 0-4 ten onder. Suriname eindigt als hekkensluiter met nul punten uit drie gespeelde wedstrijden. Vermeldenswaard is het feit dat er in de drie partijen geen enkele keer werd gescoord.

Na de nederlaag maandag tegen Haïti (0-1) was plaatsing voor de volgende ronde niet meer mogelijk. Slechts de nummers één en twee plaatsen zich voor de knockoutfase. De technische staf gaf in de laatste groepsontmoeting daarom speelminuten aan jongens die nog niet in aktie waren gekomen tijdens dit evenement.

Suriname keek na slechts drie minuten spelen tegen een 0-1 achterstand aan. Een doelpunt gescoord door Víctor Váldez. Dezelfde speler zou tien minuten later een strafschop benutten en de score naar 2-0 tillen. Federico Oliva zorgde na een half uur spelen voor de 3-0 ruststand. Valdez completeerde zijn hattrick enkele minuten na de pauze.