Gedetineerden krijgen ICT-training

Gedetineerden krijgen ICT-training. Foto: Juspol/NII
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

7 Augustus 2019 13:34

Voor mij lezen

Het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) is een samenwerking aangegaan met de ICT Associatie Suriname en Cisco Networking Academy om gedetineerden te trainen. Dit ICT-pilotproject is op 17 juni van start gegaan in de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID). Het Onderdirectoraat Forensische Zorg (ODFZ) is de trekker van dit project.

Aan dit project nemen 24 gedetineerden deel bestaande uit lang- en kortgestraften verblijvende in PID en vier Penitentiaire Ambtenaren (PA’s) die daar werkzaam zijn.

Deze cursus wordt verzorgd door John van der Zijden, een afgevaardigde van Cisco Networking Academy en zal 2,5 maand duren. De zaken die aan de orde komen bij deze cursus zijn het weten om te gaan met een computer en reparatie. De cursus is in principe speciaal ten behoeve van de gedetineerden opgezet en zal offline plaatsvinden voor hun, maar de PA’s zijn in de gelegenheid gesteld om ook online hieraan deel te nemen.

Dit pilotproject is in de vorm van een Train the Trainers, waarbij getracht wordt dat de eerste groep cursisten zoveel als mogelijk de zaken onder de knie moet krijgen opdat zij op termijn zelf in staat is om anderen te trainen.

Deze training past verder geheel in het beleidsprogramma 2016-2020 van Juspol, waarin het resocialisatieproces van de gedetineerde mens is opgenomen en wordt erkend. De gedetineerden kunnen de opgedane kennis na hun invrijheidstelling in de praktijk toepassen.

Minister Stuart Getrouw en de onderdirecteur van het Onderdirectoraat Forensische Zorg, Brigitte Bhugwandas, zijn de ICT Associatie Suriname en Cisco Networking Academy zeer erkentelijk voor deze samenwerking.

De training zal in september feestelijk worden afgesloten met een certificaat-uitreiking. Na een gunstige evaluatie zal de training ook in de overige inrichtingen worden verzorgd, meldt de voorlichting van Juspol, via het NII.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel