Ruckers schrijft geschiedenis met basketbalkampioenschap

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

7 Augustus 2019 13:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Ruckers is de nieuwe basketbalkampioen van Suriname. Het team kreeg dinsdagavond in de allesbeslissende game-5 van de mannenhoofdklassefinale SCVU klein: 68-65.

Het is de eerste titel voor de club die in meerdere opzichten geschiedenis schreef. Ruckers deed namelijk voor het eerst mee aan de mannenhoofdklasseplay-offs en participeerde eveneens aan zijn eerste finale waarin het ten koste van tienvoudig kampioen SCVU meteen de hoofdprijs in de hoogste divisie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) in de wacht sleepte.

Het team rekende in de halve finale af met De Schakel (3-1) maar kwam in SCVU een hardnekkigere tegenstander tegen. De club uit Uitvlugt bracht Ruckers zondag diens grootste nederlaag van het heel seizoen toe (85-53) en dwong daarmee de allesbeslissende game-5 af waarin Ruckers zich revancheerde voor het verlies van twee dagen eerder.

Het team moest dinsdag in een druk bezette Anthony Nesty Sporthal wel tot het uiterste gaan, want pas na overtime werd de zege binnengehaald. Ruckers-forward Safiero Fraser, die in 2016 nog kampioen werd met SCVU werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP). Ook aanvoerder Jason Fisher en spelmaker Gylan Watamaleo hebben een verleden bij SCVU en werden ook kampioen met dat team.

Voor Watamaleo en Xavier Elburg (ex-De Arend) is het meteen hun eerste kampioenschap in hun eerste seizoen bij Ruckers. Watamaleo kwam kort voor de start van het seizoen over van SCVU terwijl Elburg zich tijdens de tussentransferperiode bij het team voegde.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel