Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 Augustus 2019 18:04

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De nationale mannenvoetbalselectie van Suriname werkte dinsdagmiddag haar tweede oefenwedstrijd in Nederland af. Thuis bij SC Telstar in het Rabobank IJmond Stadion, Ijmuiden kwamen de ploegen niet verder dan 1-1. Bondscoach Dean Gorré was na afloop tevreden met het resultaat en de inzet van zijn mannen.

De oefenmeester gaf in deze partij de overige internationals ook ruimte om zich te bewijzen. Hij ziet verbetering en benadrukt dat het team zich in een opbouwfase bevindt. "Dan moet je iedereen een kans geven." Natio had bij het ingaan van rust dankzij eerstedivisietopscorer Renzo Akrosie een 1-0-voorsprong genomen. Telstar kwam na de pauze agressief uit de startblokken en plaatste het nationale team onder hevige druk. Dit resulteerde binnen elf minuten in een eigen doelpunt: 1-1.

Natio-centrale verdediger Ervin Tjon A Loi plaatste een voorzet van de tegenstander ongelukkigerwijs langs doelman Sersinio Profijt. Laatstgenoemde keepte evenals Obrendo Huiswoud in de eerste ontmoeting tegen Almere City (0-2-nederlaag) een uitstekende partij. Telstar bleef beuken op het doel van Natio. Patricia Keeldar, eerste vrouw van Surinaamse komaf in de Nederlandse voetbalselectie, sprak haar waardering uit voor de spelers ondanks de druk. "Ze blijven vechten."

Commentatoren Frans Pinas en Roy Ristie wezen gedurende de wedstrijd steeds op het ontbreken van rust in het spel bij Suriname. Er werd gehaast gevoetbald en te lang met het leder gelopen, waardoor de tegenstander makkelijk in balbezit kwam. De inbreng van onder anderen Gleofilo Vlijter en Dimitri Apai door bondscoach Dean Gorré zorgde voor enige rust. Telstar werd minder gevaarlijk en Natio begon enkele scoringskansen te creëren.

Gorré stuurde in de 83ste minuut U20 internationals Zerguinho Deira en Rivaldo Doorson het veld op. Doorson forceerde één minuut na zijn invalbeurt meteen een vrije trap. Albert Nibte trapte Suriname bijna naar de overwinning, maar zijn inzet belandde op de paal. Natio sluit het trainingskamp donderdag af met een laatste oefenpot tegen amateurclub RKSV Leonidas.