Regering en VMS bereiken oplossing; Hasrat blijft hoofd Medische Dienst

Humphry Hasrat. Foto: SZF
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 Juli 2019 15:30

Voor mij lezen

In een tweede onderhandelingssessie met president Desi Bouterse zijn de knelpunten in de gezondheidszorg met de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) besproken. De president heeft, na zowel de afvaardiging van de VMS als de delegatie van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) te hebben aangehoord, besloten dat door beide partijen uitvoering zal worden gegeven aan de financiële aspecten vervat in het ‘Resumé’ dat in 2018 is aangenomen. Dat meldt het SZF in een verklaring.

Voorts zal maandelijks een nog door de minister van Financiën vast te stellen bedrag aan extra middelen worden overgemaakt naar het SZF ten behoeve van de dienstverleners.

Een andere eis van de VMS, dat het hoofd van de Medische Dienst, Humphrey Hasrat, uit de leiding van het SZF moet, is niet gehonoreerd door Bouterse. De regering heeft alternatieven geboden om de communicatie tussen het SZF en de VMS wederom op gang te brengen.

De regering en het SZF hopen dat hiermee de rust in de zorgsector teruggekeerd is en dat het gemeenschappelijk belang, namelijk de zorg voor de patiënt en een gezonde samenleving, wederom vooropgesteld zal worden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel