Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

17 Juli 2019 19:45

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Yellow Birds en De Schakel hebben hun eerste overwinning beet in de mannenhoofdklasse basketbalplay-off. Ze versloegen dinsdagavond in de Anthony Nesty Sporthal in game-2 respectievelijk SCVU (70-63) en Ruckers (80-68) waardoor nu beide halve finale best-of-five series 1-1 gelijkstaan.

Yellow Birds verloor zondag game-1 na overtime van SCVU (77-76) en verslikte zich dinsdag bijna weer in de tegenstander uit Uitvlugt. De Gele Vogels koesterden tot laat in de tweede periode een voorsprong van negentien punten (33-14) maar zag SCVU langzamaan overeind krabbelen.

Halverwege het vierde kwart bracht de club uit Uitvlugt de score helemaal in evenwicht (61-61) maar Yellow Birds trok in de laatste drie minuten middels een 9-2 run de zege naar zich toe. Dancell Leter nam de club uit Zorg en Hoop met een double-double 24 punten en dertien rebounds bij de hand terwijl captain Xaviro van Ams zeventien punten bijdroeg. Bij SCVU was Anfernee Dongo goed voor zeventien punten en dertien rebounds terwijl teamgenoten Oscar Patterson, Sergio Panka en Xavero Struiken veertien, elf om tien punten scoorden.

Nadat het team zondagavond game-1 met 67-52 verloor tapte De Schakel dinsdag uit een ander vaatje. Bij rust keek het tram nog maar tegen een 18-17 achterstand aan alvorens het bij rust het roer overnam: 33-25. Aan het einde van de derde periode kon de wedstrijd bij een 51-44 voorsprong voor De Schakel nog beide kanten op maar het team nam halverwege de slotperiode met een 17-9 run definitief afstand van Ruckers.

Stefano Eudoxie (17 punten en 12 rebounds) en Jahmal Henar (15 punten en 13 rebounds) namen beiden met double-doubles De Schakel op sleeptouw terwijl Lagwijn Brondenstein twintig punten bijdroeg. Gylan Watamaleo en Bjorn Ewijk scoorden twintig om twaalf punten terwijl Xavier Elburg goed was voor tien punten en twaalf rebounds. Game-3 in beide series vindt vanavond plaats. Om half acht nemen Ruckers en De Schakel het tegen mekaar op waarna omstreeks kwart over negen Yellow Birds en SCVU tegen mekaar uitkomen.