Hooghart: verbroederingspolitiek komt niet van VHP

NDP-assembleelid Ronald Hooghart. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Juli 2019 18:35

Voor mij lezen

NDP-assembleelid Ronald Hooghart heeft zich gisteren tijdens de behandeling van de ontwerpwet Wet minimumloon doodgeërgerd aan het gedrag van de leden van de oppositie met name de VHP. Hooghart zei dat de verbroederingspolitiek die zeventig jaar terug werd gepredikt, niet uit de groep van VHP-assembleelid Mahinder Jogi is gekomen, maar uit andere bevolkingsgroepen in Suriname. Indien dat het geval was, zou deze groep geen brandstichten in 1975 ten tijde van de onafhankelijkheid van Suriname.

Jogi die om een punt van orde vroeg, hield fungerend assembleevoorzitter Rossellie Cotino voor om Hooghart tot de orde te roepen en om erop toe te zien dat de wet behandeld wordt in plaats van de VHP-fractie negatief af te schilderen. Hooghart zei dat ‘we’ (red.: VHP) niet politiek opportunistisch bezig moeten zijn.

Hij legde uit dat de onafhankelijkheid van Suriname te danken is aan de NPS en de PNR. “Dat politiek opportunistisch gedrag brengt ons nergens. Dat moeten we als verantwoordelijken achterwege laten. Er is geen sprake van samenwerking. Samenwerking doet men alleen wanneer men er grote voordelen aan heeft.” Hooghart zei dat de verbroederingspolitiek die door bepaalde partijen gekoesterd wordt, hun fataal is geworden. Ze zijn teruggevallen tot een zesde rangpartij.

Het assembleelid had geen goed woord voor het gedrag van de oppositie die de Wet minimumloon afkeurt. Naar zijn zeggen is deze wet juist bedoeld om de richting te bepalen om de productie die naar de verdoemenis is gegaan de afgelopen zeventig jaar.

Hij is van mening dat het parlement niet bedoeld is voor politiek opportunisme maar om het volk bijeen te brengen, het volk dat zoveel jaar is benadeeld door de westerse landen. De politicus zei dat er genoeg mensen en groepen zijn om dit land naar de verdoemenis te leiden. Hij roept op om dit soort gedragingen achterwege te laten en juist mee te werken aan de ontwikkeling van land en volk.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel