Omgekomen kinderen bij woningbrand vandaag begraven

Familieleden, vrienden en anderen namen afscheid van de kinderen die door woningbrand zijn omgekomen. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

16 Juli 2019 20:39

Voor mij lezen

Teshiro van Hetten, Jayden van Hetten, Jelaini van Hetten en Trushon van Hetten zijn vandaag onder grote belangstelling naar hun laatste rustplaats gebracht. De uitvaartceremonie was in Ocer. Families, hoogwaardigheidsbekleders, buurtbewoners, klasgenoten en vrienden waren aanwezig om hun dierbaren de laatste groet te brengen. De verkoolde lichamen van de ‘kleine militairen’ zoals zij werden genoemd, werden in de groene kisten geplaatst.

Deze kinderen zijn op dinsdag 2 juli tijdens een brand in de Ellestraat, een zijstraat van de Ramgoelamweg, omgekomen. Volgens het politionele onderzoek waren zij alleen thuis.

Ook klasgenoten brachten onder begeleiding van hun leerkrachten een ode uit. Anderen zongen voor de overleden kinderen ter waardering. “Het leed is zwaar,” zeiden enkele personen in de zaal.

Eljero van Hetten, een familielid, deelde zijn ervaring die hij had met de vier jongens. “Dit doet ons pijn; onze dansi man is er niet meer,” merkte hij op. Ook Michael van Hetten, een ander familielid, sprak zijn dankwoord uit aan de samenleving en de staat. Hij noemde het ongeval een ramp. De begrafenis van de getroffen kinderen is door de staat bekostigd.

Het politionele onderzoek in deze kwestie is nog niet afgerond.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel