Baino pro voetbalontwikkeling Suriname

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

20 Juni 2019 01:58

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Dennis Baino is pro ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname. "Fysiek ben ik nu niet aanwezig, maar zal mij ooit weer in Suriname vestigen om mijn ervaring en kennis te delen. De dingen die ik heb geplant, zijn zichtbaar", zegt hij onomwonden tegen de Ware Tijd.

Baino was van 2016 tot en met 2017 hoofdtrainer van Transvaal en behaalde met de club het semikampioenschap. Met Inter Moengotapoe pakte hij het landskampioenschap en de SVB-beker. Hij gaf ook leiding aan de nationale U15-selectie van de Surinaamse Voetbalbond.

"In Suriname heb ik binnen twee jaar alles gewonnen en zag daarom geen uitdagingen meer op korte termijn. Ik moest mij verder ontwikkelen, vandaar mijn terugkeer naar België. Ik kon niet langer in Suriname blijven. Ik ben plotseling vertrokken, maar de mensen die dichtbij mij zijn waren op de hoogte van mijn vertrek."

Baino is jeugtrainer/coach en techniek trainer bij KFCO Beerschot Wilrijk, dat in het nieuwe voetbalseizoen op het hoogste niveau zal voetballen in België. "Ik heb het naar mijn zin. Ik kom bij veel profclubs met mijn team binnen, zowel nationaal als internationaal. Dat is toch mooi?"

Hij heeft ook een voetbalschool in Antwerpen. "Wij geven aan toptalenten extra trainingen en begeleiding." Tot december 2018 was hij jeugdcoördinator van semiprofclub RFC Cappelen. "Ik ben daarmee gestopt omdat het teveel voor mij werd."

De Dennis Baino Academy in Suriname draait volgens de trainer goed. "Ik ben lichamelijk niet in Suriname, maar mijn dromen liggen er. Dagelijks heb ik contact met de medewerkers die de Academy draaien. Het programma en de manier van opleiden krijgen ze vanuit België toegestuurd. Wij leiden zo'n 150 kinderen op."

In de SVB-jeugdcompetitie staat zijn academie ingeschreven als Anubis Warriors en is er een samenwerking met Robinhood. De U-selecties maken zich klaar voor de finaleronde. "Voor de U7 hebben wij een eigen interne competitie met 34 jongens. Zij spelen zoals in België in een 3-bij-3-omgeving.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel