Kunstgrasveld Lelydorp enthousiast in gebruik genomen

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Voormalige profvoetballer, Aaron Winter, overhandigt een voetbal aan vicepresident Ashwin Adhin. (Foto: NII) next


Het mini kunstgrasveld van Lelydorp is onder grote belangstelling maandag in gebruik genomen. Projectuitvoerder Johan van Geyn van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) heeft de eerste bal overhandigd aan de minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal en de vicepresident Ashwin Adhin. Districtscommissaris  van Wanica Zuidoost, Audrey Hankers, merkte op dat sport een van de basisbehoeften is voor het welzijn van de mens. Door te werken aan sportontwikkeling wordt ook de realisatie van de United Nations Sustainable Developement Goals ondersteund. 

De rehabilitatie en aanleg van de mini kunstgrasvelden geschiedt door de regering c.q het ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de KNVB, waarbij de fondsen uit het Staatsolie sportfonds komen. Diverse sprekers  hebben allen het belang van sporten aangegeven en ook het goed onderhouden van het veld. Door de gemeenschap van Lelydorp en omgeving deze faciliteit aan te bieden, worden er ook mogelijkheden geschapen om grote talenten te ontdekken.

Minister Gopal benadrukte dat het deelnemen aan bewegingsactiviteiten, gezonde voeding en een gezonde leefstijl bijdragen aan een goede gezondheid. Daarom heeft het ministerie gemeend sportfaciliteiten dichter bij het volk te brengen. Gopal staat stil bij de analyses en rapporten waarbij de toename van niet overdraagbare ziektes zoals suikerziekte, bloeddruk en obesitas bij jongeren jonger dan 20 jaar voorkomen. Zij roept jongeren en ook de zwangere vrouwen op om gebruik te maken van het veld. Als onderdeel van het programma is de training world coaches gekoppeld die verantwoordelijk zijn voor de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van jongeren, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

KNVB ambassadeur en voormalige profvoetballer, Aaron Winter, was ook aanwezig bij de ingebruikname van het veld. Winter heeft onder andere successen geboekt met AJAX en heeft ook jarenlang gevoetbald voor Inter Milan. De voormalige profvoetballer is in Paramaribo geboren. Momenteel is hij assistent-trainer van AJAX. Winter heeft symbolisch een bal overhandigd aan vicepresident Adhin en minister Gopal. Ook heeft hij bij de oplevering van het kunstgrasveld op het SOSIS sportcomplex voetbal partijen gespeeld met de leden van De Nationale Assemblee en de Raad van Ministers. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (2)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait