Politiewoordvoerder Naarden: ontvluchte crimineel Persaud moet hier zijn straf uitzitten

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De gedetineerde Mohes Ramesh Persaud die uit het huis van bewaring Santo Boma is ontvlucht, heeft nog een aantal jaren om uit te zitten. Hij zou pas in april 2036 vrijkomen, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden in gesprek met Suriname Herald. De politie zal proberen om te voorkomen dat hij gaat ontwijken. De man is van Guyanese afkomst, maar heeft hier zijn moord gepleegd, dus moet hij hier zijn straf uitzitten; hij mag niet worden uitgezet,” aldus Naarden.

Mohes Ramesh Persaud en Shailesh Orie zijn zaterdagochtend ontvlucht uit Santo Boma. Persaud werd in 2017 veroordeeld tot twintig jaar cel wegens een gruwelijke moord op zijn vriendin Naomi Dhanradj en Orie zit vast voor beroving met geweldpleging en moet nog enkele jaren zijn straf uitzitten.

De politiewoordvoerder stuurt een waarschuwingsgeluid richting de personen die weten waar deze crimineel, Persaud, zicht bevindt. Ook wanneer hij ergens gesignaleerd zou worden, zij niet zelf tot aanhouding moeten overgaan, omdat hij de wereld al heeft laten zien dat hij gewelddadig is. Ik zeg niet dat hij vuurwapengevaarlijk is, maar hij is in staat om te doden en om dit te voorkomen, moet men liever niet zelf optreden, merkt Naarden op.

Het is de politie van Munderbuiten gelukt om de gedetineerde Orie zondagmiddag weer aan te houden. Hij bevond zich op een woonadres te Munderbuiten.

De politie zal Persaud blijven opsporen, totdat hij weer in de kraag wordt gevat.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait