Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

29 Mei 2019 22:38

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Finabank Koi Carper is de nieuwe mannen eersteklassebasketbalkampioen. Het team was bij de play-offfinale in drie wedstrijden beter dan SCVU, inclusief de alles beslissende game-3 die Finabank Koi Carper dinsdag met 54-50 van de club uit Uitvlugt won.

Het kampioenschap halen ging niet van een leien dak. Finabank Koi Carper had in de halve finale weliswaar nauwelijks moeite met Ruckers die in twee wedstrijden werd verslagen.  In de eindstrijd leek het team op weg naar een ongeslagen kampioenschap toen het game-1 van de best-of-three finale won (79-62).

Maar SCVU sloeg in game-2 terug (78-67) en dwong zodoende een beslissingsduel af. Ook daarbij had Finabank Koi Carper moeite met de tegenstander. Het team nam in de eerste periode weliswaar een 13-7-voorsprong die het bij rust naar 33-17 vergrote, maar na de pauze stormde SCVU terug. De club uit Uitvlugt ging in het derde kwart op een 25-12-run waarmee het de achterstand naar 45-42 verkleinde.

In de beginfase van de slotperiode nam SCVU zelfs het voortouw over (46-45) maar Finabank Koi Carper sloeg terug en sleepte zodoende zijn eerste prijs in de manneneersteklasse in de wacht. Archinio Prado had de belangrijkste bijdrage in het succes van Finabank Koi Carper.

Net als bij in de jongens U19-klasse werd hij ook in de eerste klasse tot meest waardevolle speler (MVP) uitgeroepen. Prado scoorde dinsdag tien punten, maar het was teamgenoot Andrew Blijd die met negentien punten het productiefst was. Robin Hermelijn en Daniel Zebeda scoorden elk tien punten voor SCVU.