Volleybalselectie werkt aan Pan-America Cup-deelname

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

29 Mei 2019 18:03

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De nationale mannenvolleybalselectie heeft op weg naar haar eerste Pan-America Cup-deelname ooit nog werk voor de boeg. “We werken nu aan de verbeterpunten”, zegt Roberto Joval.

De oud-international is sindskort aangesteld als assistent-bondscoach naast de Cubaanse hoofdtrainer Sergio Valdes Diaz. "Het is inderdaad een nieuwe uitdaging en ik vind het fijn dat men vertrouwen in mij heeft gesteld voor deze job", aldus Joval. Belangrijk voor hem is dat de kwaliteiten momenteel in huis zo goed mogelijk gebruikt zullen worden.

De eindselectie is dinsdagavond bekendgemaakt. Het evenement is van 14 tot en met 22 juni in Colima, Mexico. Suriname heeft haar deelname te danken aan haar eerste Caribbean Cup triomf van vorig jaar voor eigen publiek. De participatie betekent ook dat Suriname in de ranking omhoog kan gaan. Momenteel wordt de dertiende plaats ingenomen op de Norceca ranglijst. Lijstaanvoerder is de Verenigde Staten van Amerika, gevolgd door Canada en Cuba. Suriname zal onder meer samen met deze drie landen en gastheer Mexico meedoen.

Geselecteerden: Casey Foe A Man, Leonel Mahabali, Zefanio Breinburg, Dion Brunings, Joshua Dwarkasing, Adyante Akiemboto, Jonah Tammenga, David Pinas, Keven Sporkslede, Tariq Bakboord, Clyde Fräser, Marcel Krak, Emmanuel Baumgard en Chiqel van der Boom.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel