Bee: president en Hoefdraad moeten niet meer over valutakoers praten

ABOP-waarnemend fractieleider, Marinus Bee. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

29 Mei 2019 17:14

Voor mij lezen

De waarnemend fractieleider van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), Marinus Bee, had gisteren tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling president Desi Bouterse op het hart gedrukt om nooit meer over de valutakoers te praten. Wat het assembleelid opmerkelijk vindt, is dat telkens wanneer de president over de koers praat, die juist stijgt. “Het moment deze president over de koers praat, krijgen we onstuimigheid.”

De president beloofde in 2016 er alles aan te zullen doen om de valutakoers omlaag te krijgen. Onlangs deed hij tijdens een persconferentie dezelfde belofte. Bee concludeert dat de koers van de vreemde valuta nadien begon te stijgen.

Ook de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, moet volgens Bee niet meer over de koers praten, want het werkt juist averechts, meent hij.

De hoogte van de wisselkoersen wordt mede bepaald door een zekere mate van geloofwaardigheid en vertrouwen in het systeem. Men moet naar zeggen van de parlementariër vertrouwen hebben in de toekomst en munteenheid.

Momenteel is er een tekort aan contante Amerikaanse dollar met als gevolg een hoge valutakoers.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel