‘Ze zijn bobo’s’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

17 Mei 2019 15:37

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Volgens activist Radjoe Bhikharie zijn delen van de samenleving laf. Dat zei hij donderdag naar aanleiding van de povere opkomst bij de protestactie van The Next Generation Movement op het oude vlaggenplein. Slechts twintig mensen gaven gehoor aan de oproep.

Bhikharie wees erop dat veel mensen op Facebook hun gal spugen over het beleid van de regering, maar ondanks oproepen om te komen protesteren, verschijnen deze mensen niet. "Ze zijn bobo's, ze dokken", reageerden enkele actievoerders hierop. Ondanks de stromende regen, bleven de demonstranten, van wie de meesten onder een paraplu, luisteren naar de boodschap van de verschillende sprekers.

Bhikharie spoorde de aanwezige mensen aan de moed niet op te geven. Hij verwacht dat zich meer mensen zich zullen aansluiten bij de groep de komende tijd. "Maar ook al komen tien of vijf mensen of alleen Xaviera (Xaviera Jessurun, trekker van The Next Generation Movement, …red.) en ik om te protesteren, zullen we onze stem laten horen", benadrukte hij. Bhikharie stimuleerde de mensen zich meer in te zetten om veel mensen op de been te krijgen.

Hij sprak afkeurend over het beleid van de regering die vol corrupte mensen zit. Ook was hij er niet over te spreken dat president Desi Bouterse telkens weer ministers moet vervangen. Joan Nibte, ondervoorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling, demonstreerde met een lege pan en een scheplepel. "Ik wil hiermee symboliseren dat het heel erg slecht gaat in het land, want er staan elke morgen mensen op die geen eten hebben", zegt ze. Vandaar dat volgens haar de mensen niet kunnen komen naar de protestactie.

De demonstranten hebben een petitie ingediend bij De Nationale Assemblee. Zij zijn het oneens met de constante wisselingen van beleidsmakers en in het bijzonder ministers, waarvan er donderdag wederom sprake was en waarmee deze regering het record van zeventig ministers in negen jaar tijd vestigt. In de petitie hekelen zij onder meer de neerwaartse ontwikkelingen in de financiële sector en de onvoorspelbare situatie in de gezondheidszorg.

 

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel