Volleybaldebuut Suriname in Pan-Am Cup

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

17 Mei 2019 13:06

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Suriname maakt volgend maand haar volleybaldebuut in de Pan-Am Cup. Het evenement vindt plaats van 14-22 juni in Guadalagara, Mexico. De nationale senioren mannenselectie is de trainingen vorige maand geruisloos opgestart. De Cubaan Sergio Valdez is de bondscoach.

"De heren zijn intensief in training", meent Lionel Blokland, die helpt met de voorbereidingen. De spelers zijn volgens Blokland gebrand om Suriname op zo'n groot podium uit te dragen. Argentinië is de titelverdediger, terwijl landen als runner-up Brazilië, Guatemala en Cuba ook van de partij zullen zijn.

Opmerkelijk is dat 'Volleyballer van het Jaar' Gino Naarden niet in de voorselectie zit. "We hebben hem opgeroepen, maar hij is niet komen trainen", onderstreept Blokland." Naarden: "Ik heb pas begrepen dat de selectie in training is, maar ik zit nu even moeilijk met de tijd." Hij bereidt zich naar eigen zeggen met zijn stichting voor op een sportbeurs. De eindselectie wordt zaterdag bekend gemaakt.

Voorselectie: Keven Sporkslede; Foe A Man; Leonel Mahabali; David Pinas; Jonah Tammenga; Marcel Krak; Joshua Dwarkasing; Dion Brunings; Raftar Kurban; Adyianti Akiemboto; Emmanuel Baumgard; Clyde Fräser; Marc Flu; Romario Susanna; Zefanio Breinburg; Tariq Bakboord; Faith Lavenberg en Dancell Leter.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel