Somohardjo: “No spiti ini a preti sa yu njang”

PL-assembleelid Paul Somohardjo. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

13 Mei 2019 15:01

Voor mij lezen

Assembleelid Paul Somohardjo (PL) gaf in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de begrotingsbehandeling te kennen dat de mededeling van zijn medefractieleider, William Waidoe, niet als een verrassing is gekomen. De Nationale Democratische Partij (NDP) was al maanden en jaren bezig om Waidoe aan hun zijde te krijgen.

Somohardjo legde uit dat Ingrid Karta-Bink de plek van Waidoe als de waarnemend fractieleider zal overnemen. Zelf is hij niet onder de indruk dat Waidoe heeft aangegeven zich terug te zullen trekken uit de PL. Hij zou het prettiger vinden als Waidoe had bedankt als parlementslid, want het worden van een lid van het parlement is niet iets dat uit de lucht is gevallen. Daarvoor moet iemand aangesloten zijn bij een bonafide partij die een kandidaat voorstelt om assembleelid te zijn, legde Somohardjo uit.

Ook brengt hij ter herinnering dat die zetel binnen V7-verband is binnengehaald en dankzij zijn voordracht door de Pl heeft hij die post mogen vervullen.

Somohardjo heeft ook gemerkt dat Waidoe al de nodige felicitaties kreeg, na de mededeling te hebben gedaan de fractie van de NDP te willen ondersteunen. “Mofo e sjie fos eye,” gaf hij aan. De parlementariër doet een beroep op Waidoe om zich terug te trekken uit alle commissies waar hij voorgedragen is. De PL kan dan daar ook invulling aan geven en een andere voordracht doen.

De PL-topper wil nog niet officieel reageren, omdat hij zich bevindt in de vastenmaand: ramadan. De mededeling wordt zeker meegenomen naar het hoofdbestuur van de PL, waar trouwens Waidoe ook deel van uitmaakt. Waidoe zal afgeschreven worden als lid van de Pl. “Je kan geen twee goden dienen,” zegt Somohardjo. Zijn advies voor Waidoe wanneer hij de NDP-fractie zal ondersteunen, is: “No spiti ini a preti sa yu njang”.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel