Stuka.sr voor ondersteuning examenkandidaten

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

13 Mei 2019 10:01

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Aandachtig zaten ouders, kinderen en leerkrachten te kijken hoe zij met de stuka.sr website moeten werken. Dat de open dag zaterdag in de Congeshal is geslaagd, was voor Alven Roosveld duidelijk te merken aan de bijna vierhonderd bezoekers. Ze hadden duidelijk belangstelling voor de presentatie over stuka.sr, een examentool die leerlingen en leerkrachten kunnen gebruiken voor het oefenen van examenwerkjes.

"Het doet zeker goed om te zien dat ouders nauw betrokken zijn bij en interesse hebben in het verbeteren van de educatie van hun kinderen", vertelt Alven Roosveld, voorzitter van Stichting Motief A, die het stuka.sr project uitvoert met Stichting Stuka en ExamsProf NV. "Kinderen leven nou eenmaal in een digitale wereld en om zo effectief mogelijk daarvan gebruik te maken hebben we gedacht dat zij dus ook even goed met internet bezig kunnen zijn op een educatieve manier", zegt Roosveld.

Sinds de lancering van de website vorige maand, is er een groeiende interesse, wat onder andere blijkt uit de toename van registraties. "Ik denk dat ouders en leerkrachten eindelijk blij zijn dat zij eentoolhebben waarbij ze hun kind kunnen monitoren en kunnen zien hoe en waar zij extra tijd in moeten stoppen", aldus Roosveld.

Carmelita Boldewijn, zesde klas leerkracht kende de website niet, maar is er nu wel van onder de indruk. "Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo makkelijk zou zijn en dat ook wij als leerkrachten de resultaten van elke leerling kunnen monitoren. Het is zeker aan te raden voor mijn collega's en ouders die zich ervan willen overtuigen dat hun kinderen zo goed mogelijk kunnen oefenen." Voorlopig staan er alleen examenwerkjes voor de lagere en de muloschool op, maar Roosveld hoopt dat bij het begin van het nieuwe schooljaar in oktober ook materiaal voor andere opleidingen beschikbaar zullen zijn. "We zijn er in ieder geval hard mee bezig en weten dat ouders van leerlingen van LBO en middelbare scholen zitten te poppelen om zich te registreren voor een code. Wij hopen in ieder geval volgend schooljaar zover te zijn."

Vorig week heeft Roosveld een presentatie gehouden voor de minister van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur. "Onze presentatie is heel goed ontvangen. We zullen nog vervolggesprekken hebben hoe de website het ministerie zou kunnen ondersteunen, maar het ziet er veelbelovend uit", aldus Roosveld.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel