‘Ik heb zeker veel bijgeleerd’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

2 Mei 2019 08:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De leergierigheid en het enthousiasme van de 29 deelnemers was duidelijk zicht- en voelbaar dinsdag tijdens de afsluiting van de Agro Science Week van het Polytechnische College (PTC). Jongeren tussen dertien en 25 jaar konden tijdens dit vijfdaagse evenement ‘proeven’ welke programma’s het ‘Agriculture and Health College’ als richting bij het PTC te bieden heeft.

"We hebben getracht de agrarische sector in de spotlight te plaatsen, want wij merken dat de afstand tussen jongeren en de agrarische sector zich aan het vergroten is", vertelt Margo Tjon A Joe, richtingcoördinator Food Technology, één van de vijf programma's die vallen onder deze richting. "Jongeren staan er niet bij stil wat de rol eigenlijk is van de agrarische sector en hoe veel werk en ontwikkeling zit binnen deze sector", stelt Tjon A Joe.

Als afsluiting van de activiteiten kregen de deelnemers een certificaat uitgereikt. De beste drie kwamen in aanmerking voor een prijs vanwege hun enthousiasme en leergierigheid. De beste was Karan Binda en tweede Saagrika Nannan.

"Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik zoveel zou bijleren", zegt Sheronie Roos, die derde werd. De Agro Science Week heeft zeker een interesse voor haar aangewakkerd voor de agrarische sector. "Ik kijk er zeker anders naar en hoop misschien iets te doen op PTC hiermee, alleen weet ik nog niet precies wat."

Tjon A Joe was aangenaam verrast dat de deelnemers met zoveel enthousiasme hebben meegedaan. "De aanloop van studenten voor de agrarische studies is gering. Maar met het enthousiasme dat wij hebben ervaren de afgelopen week, zien we dat jongeren wel degelijk interesse hebben in de agrarische sector. Dat spoort aan om vooral door te gaan."

Naast kennis opdoen over de mogelijkheden van food technology, agriculture en laboratoriawerkzaamheden, hebben de deelnemers iets opgestoken over het managen en opzetten van een onderneming.

"Het kunnen opzetten, marketen en alles dat bij het ondernemen hoort, is onderdeel van ons nieuw programma Agri Business Management", vertelt Mirella Thijm, decaan van deze richting. "We hadden het programma eigenlijk al, maar hebben het aangepast naar de behoefte van de sector."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel