Toemere redt Surinaamse eer in 1 mei-snelloop

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

2 Mei 2019 01:16

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Dankzij Ilsida Toemere heeft Suriname een hoofdprijs in de wacht kunnen slepen tijdens de Telesur 10 kilometer snelloop. De atlete van SNL ging tijdens de jaarlijks terugkerende straatloop op Arbeidersdag als eerste over de eindstreep bij de vrouwen.

Ze liet woensdag een tijd van 39:58 minuten klokken. Die tijd was voor haar een persoonlijk record en het zorgde er op de koop toe voor dat ze de 1-mei snelloop voor het eerst won. Toemere voorkwam bovendien dat opnieuw een atlete uit Guyana met dehoofdprijs vandoor ging want ze bleef Kissana Glen ruim voor.

De Guyanese kwam ruim zes minuten na Toemere als tweede over de finish voor het Presidentieel-paleis. Glenn maakte de tien kilometer af in 49:12 minuten en was nog net drietiende seconden sneller dan Irene Tijndal. Sofie Hammers en Sefania Wielzen eindigden met 50:48 en 53:02 op respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

Bij de mannen bekroonde de Frans-Guyanees Ruben Indongo zijn debuut met een overwinning. Hij liet een tijd van 32:34 noteren terwijl de Guyanese oud-winnaar Cleveland Thomas 34:16 liet klokken. Jean Wilson-Sterling, landgenoot van Indongo, werd derde met een tijd van 35:40 minuten.

Ronaldinho Pinas was op de vierde plek de eerste Surinamer in een tijd van 36:17 minuten terwijl landgenoot Jonathan Baktawar met 37:03 de top vijf afronde. Er deden in totaal 127 lopers mee aan de tien kilometer snelloop.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel