Al zeven maanden geen geld voor jeugdparlementariërs

NJP-voorzitter Kelvin Koniki. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

2 Mei 2019 00:02

Voor mij lezen

De leden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) hebben al zeven maanden hun financiële tegemoetkoming niet ontvangen. Dit zegt de voorzitter van het NJP, Kelvin Koniki, in gesprek met Suriname Herald.

Hij voert aan dat er interne gesprekken gevoerd worden met het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken met betrekking tot de achterstand in de uitbetaling van de tegemoetkoming.

Het is niet de eerste keer dat de leden van het jeugdparlement hun tegemoetkoming niet op tijd ontvangen. Ook het afgelopen jaar was dat het geval. De jeugdparlementariërs hadden toen ook zeven maanden lang niet ontvangen. Hij vraagt daarom aan minister Lalinie Gopal om zich hiervoor in te zetten, zodat het tot het verleden kan behoren.

Ondanks dat de jeugdparlementariërs hun gelden nog niet hebben ontvangen, blijven ze hun werk doen. “Het werk moet doorgaan. Ik heb onlangs een bezoek gebracht aan de jongeren van Boven-Suriname. Ik heb motivatiesessies met ze gehouden”, zegt Koniki.

“Het jeugdparlement functioneert ook op bestuurlijk niveau, waar we er zijn zullen wij ook adviezen geven”. Tijdens de onderwijsdialoog, die de afgelopen week was gehouden, mocht Koniki zijn adviezen geven met betrekking tot de hervormingen die doorgevoerd zullen worden in het onderwijs.

De directeur van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken, Mitchel Kisoor, zegt dat de achterstand van de uitbetaling van de leden van het jeugdparlement te maken heeft met de ambtelijke procedure van de overheid. Ook heeft het NJP haar huiswerk niet op tijd gemaakt.

De jeugdparlementariërs hebben geen tegemoetkoming gehad over het laatste kwartaal van 2018 en het eerste kwartaal van 2019. Kisoor hoopt dat de betaling binnenkort zal plaatsvinden.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel