‘Kwestie persoonlijke uitrusting heet hangijzer’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

26 April 2019 06:41

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De nieuwe voorzitter van brandweerbond, John Seedorf, hoopt dat er geen brand ontstaat bij de vuilstortplaats Ornamibo zoals dat gebeurde in oktober. De bond zal volgens hem niet toestaan dat brandweerlieden zo een brand gaan bestrijden, omdat de manschappen niet over behoorlijke persoonlijke beschermingsmiddelen beschikken. “We praten binnenkort met de leiding van de brandweer en zullen de essentie van de persoonlijke uitrusting benadrukken. Als er pakken ingevlogen moeten worden voor een brand zoals die van Ornamibo, moet dat gedaan worden”, zegt de nieuwbakken voorzitter.

Hij heeft bondsondervoorzitter Wendell Oosterwolde gemachtigd om zich donderdag te belasten met de bestuursoverdracht in de hoofdbrandweerkazerne. De plechtigheid zou dinsdag plaatsvinden, maar Seedorf was afwezig. De voorzitter wijst erop dat wanneer de brandweer geen behoorlijke persoonlijke uitrusting heeft, kunnen manschappen niet werken zoals de wet voorschrijft. "We gaan ons medemens niet kunnen helpen in nood", stelt Seedorf. Hij gaat erop staan dat de overheid haar verplichting nakomt met betrekking tot de persoonlijke beschermingsmiddelen. "De mensen gaan dan op hun beurt de commando's opvolgen om de job te klaren", zegt de voorzitter.

Daarnaast kan bij hem niet in dat bij de brandweerpost Toekomstweg een onhygiënische situatie heerst. "Daar stinkt, omdat de afvoer te wensen overlaat. Er is vies water op het terrein en we gaan dit niet langer accepteren." De bond zal dit ook kenbaar maken aan de brandweerleiding en verwacht dat er binnen een week een oplossing komt. "Mocht dat niet gebeuren, gaan we de post sluiten", zegt Seedorf.

Ook wijst hij erop dat haast alle tanks van de blusvoertuigen een lekkage hebben. Er wordt hierdoor bluswater verspild. "Bij brandweerpost te Kwatta moet er om de twee of drie uren 400 of 500 liters worden bijgevuld, omdat de tank lekt als een zeef."De voorzitter wil ook dat de brandweer een nieuwe loonreeks krijgt zoals dat is gebeurd bij andere diensten zoals de politie. Dat zal ervoor zorgen dat de lonen van brandweerlui worden verhoogd.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel