SJV wil meer juridische informatie delen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

26 April 2019 05:17

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Surinaamse Juristen Vereniging (SJV), zal in de komende periode regelmatig juridische voorlichting en informatie delen met de gemeenschap. Zo verzekert de onlangs herkozen voorzitter, Humprey Schurman, aan de Ware Tijd. “We zullen wellicht vanaf komende maand met een televisieprogramma starten waarbij we zaken met een juridische grondslag zullen behandelen”, verduidelijkt hij.

Vragen en onduidelijkheden over bepaalde vraagstukken vanuit de bevolking, zullen uitgebreid behandeld worden door deskundigen, zegt Schurman. Het bestuur onder zijn leiding beoogt hiermee deze beroepsgroep dichter bij de gemeenschap te brengen. De dinsdag gehouden lezing getiteld 'Erfpacht vervallen! Wat nu?' is naar zeggen van Schurman de eerste stap in de nieuwe richting. De directe aanleiding hiervoor was volgens de SJV voorzitter de bekendmaking van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer over het vervallen van het Erfpachtrecht. "We hebben als beroepsorganisatie gemerkt dat dit voor de nodige commotie en vragen in de samenleving heeft gezorgd", onderschrijft Schurman.

De jurist Anneke Chin A Lin, is als inleider van de lezing uitgebreid ingegaan op deze kwestie. Daarnaast heeft ze samen met oud notaris Carlo Jadnanansing en glisbewaarder Ricardo Vreden als panelleden, adviezen gegeven aan het publiek. De bezoekers waren er in groten getale bij en zeer onder de indruk van de informatie die Chin A Lin gaf. "Ik vond het een geweldige lezing. Heel uitgebreid en duidelijk" en "het was een bombardement aan informatie", lieten enkelen weten na afloop van de activiteit.

 Chin A Lin wees erop dat er geen reden tot paniek hoeft te zijn bij de gemeenschap. Ze stelt dat degenen die een stuk terrein als erfpacht hebben ontvangen, zich gewoon aan de voorwaarden die zijn gesteld door de overheid, moeten houden. Een van de belangrijkste zaken die moet worden nagegaan is wanneer het recht op het terrein vervalt, zodat mensen op tijd actie kunnen ondernemen. 

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel