Reactie op artikel 'Hoe gaan we schulden terugbetalen?

Shoeket logo

Bron: Ingezonden

2 April 2019 09:00

Voor mij lezen

Ik citeer enkele passages uit het artikel 'Hoe gaan we schulden terugbetalen?' van de hand van mevrouw Dinie Blokland aka Ma Dinie op Suriname Herald d.d. 26 maart 2019, link
"Ik, Ma Dini, heb eerder gezegd, dat ik altijd mijn krachten en energie heb gegeven aan de NDP, omdat we niet corrupt en rancuneus zouden zijn. Maar die beloftes heeft de NDP verbroken. Na de verkiezingen van 2015 was het voor mij duidelijk dat ik de koers van de NDP niet meer kon ondersteunen, want we zien nu met lede ogen aan hoe de top van de NDP, het land plundert en het volk tot armoede brengt. [.....]

Het is zonneklaar dat deze regering en de coalitie ja-knikkers, niks te maken hebben met het arme volk van Suriname. En dan willen deze plunderaars het volk wijs maken dat er een ommekeer komt in de economie. [.....]

Ik hoop dat het overgrote deel van het volk nu wel door heeft dat een kleine top van de huidige regering zit te teren op rijkdommen van het land. En dat ten koste van u, uw kinderen en kleinkinderen. Volk van Suriname, wordt wakker; laten we Suriname redden." [einde citaat]

Beste Ma Dinie, 'beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald` zoals het spreekwoord luidt. Ik citeer voor u enkele passages uit het artikel 'Suriname: een regering van dieven' van de hand van Hans Buddingh op NRC.nl d.d. 23 februari 2018.

"Corruptie in Suriname. Nooit eerder was de corruptie in Suriname zo groot. Goudconcessies, grondrechten en overheidsopdrachten gaan naar de kliek rond president Bouterse en zijn partij. Ook zijn familie profiteert. NRC onderzocht een aantal gevallen van corruptie. [.....]

Vriend en vijand zijn het erover eens dat de corruptie in Suriname nog nooit zo omvangrijk was, zelfs niet in de jaren 80 tijdens de Bouterse-dictatuur. Het gaat onder meer om verlening van goudconcessies, toewijzing van grondrechten en verstrekking van overheidsopdrachten, vaak ter waarde van miljoenen euro's. Vooral goudconcessies – toekenning van rechten op een gebied voor goudexploratie en -exploitatie – zijn vaak tientallen miljoenen euro's waard. Sinds het aantreden in 2010 van Desi Bouterse als democratisch gekozen president heeft Suriname trekken gekregen van een kleptocratie (een regering van dieven).

„Het is een maffiasysteem", zegt Marten Schalkwijk van de Anton de Kom Universiteit onomwonden. „Zo'n tien families hebben voor één à twee miljard euro geroofd." Ze hebben goede relaties met de politieke top of behoren daar zelf toe."

Lees het hele artikel hier

Geachte Ma Dinie, ik heb nog een citaat voor u.

"Critici van de huidige Venezolaanse regering van president Nicolás Maduro en die van zijn voorganger, president Chávez, hebben lang het vermoeden gehad dat ambtenaren geld van de overheid hebben verduisterd. Maandag beschuldigde Marshall Billingslea van de Amerikaanse Centrale Bank president Maduro van 'roofzuchtige corruptie' en van het opereren van 'een kleptocratie' (een regering van dieven)."

Bron: artikel 'Venezuela: Corruptie van meer dan US$ 2,3 miljard' op Starnieuws d.d. 14 september 2018, link

Heeft u de parallellen gezien tussen Suriname en Venezuela, beste Ma Dinie? Bouterse en Maduro plegen roofzuchtige corruptie en beiden opereren een kleptocratie.

Ik besluit met het volgende nieuwsbericht.

Bouterse eist aftreden president Bouterse

PARAMARIBO - De Surinaamse ex-dictator Desi Bouterse eist het aftreden van president Dési Bouterse en vice-president Ashwin Adhin. Morgen zal de Nationale Democratische Partij (NDP) in het parlement een motie van wantrouwen tegen het tweetal indienen.

Volgens Bouterse, voorzitter van de NDP, heeft het beleid van de regering-Bouterse volledig gefaald, wat de aanleiding is geweest voor de huidige ernstige crisis. In een toespraak vol verwijzingen naar de Bijbel stak hij de hand voor de huidige slechte economische situatie deels in eigen boezem.

Bron: www.digibron.nl (31 mei 1999)

Ahmad Jhawnie, vanuit de 'Bolivariaanse Socialistische Democratische Volksrepubliek' Suriname (lid van de ter ziele gegane Unasur)

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel