Minister Ferrier: “Wij gaan gewoon een openbare school moeten neerzetten”

School te Godo Olo verkeert in slechte staat. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

22 Maart 2019 00:00

Voor mij lezen

Een delegatie bestaande uit minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) en minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) hadden woensdag een bezoek gebracht aan het dorp Godo Olo. De regeringsdelegatie had zich georiënteerd in het dorp om na te gaan wat de situatie is van de leerlingen en in welke toestand de school verkeert.

Wat we daar hebben gezien, is schrikbarend. We zijn alleen maar blij dat niemand een ernstig ongeluk heeft gehad, laat de bewindsvrouwe weten in gesprek met Suriname Herald.

In het dorp is de school die onder de Stichting Onderwijs der Evangelische Broedergemeente (EBG) valt, ingestort. De dorpelingen zijn niet te spreken hierover en hebben de hulp van de overheid ingeroepen. Zij zien graag dat de school in het dorp wordt aangepakt of wordt overgedragen aan de overheid.

School te Godo Olo verkeert in slechte staat. Foto: Suriname Herald

De MinOWC-topvrouw geeft aan dat de school jaren niet is onderhouden door de stichting. Wat de oorzaak is, weet zij niet. “Ik ga gesprekken voeren met de leiding van de EBG om na te gaan wat er met de zoveel subsidie gebeurt, want dit kan niet. De school is niet kindvriendelijk,” aldus Ferrier.

Er wordt momenteel naar mogelijkheden gekeken waar de kinderen ondergebracht kunnen worden. “De rust en de veiligheid moeten terugkeren. Ook voor de leerkrachten is het moeilijk lesgeven op deze manier,” geeft de minister verder aan.

Zij zegt ook dat minister Dikan ook zal kijken vanuit zijn kant welke mogelijkheid geboden kan worden via zijn structuur.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel