Team Meerzorg wint Makhan Chor 2019

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

21 Maart 2019 22:12

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het team uit Meerzorg, Commewijne heeft donderdag de zesde editie van de Makhan Chor-wedstrijd gewonnen. Met een tijd van 24.14 seconden kon de groep, na het vormen van een menselijke toren, het snelst de pot met kleursel omgooien die op een hoogte van zeven meter was geplaatst. Het team geeft aan dat ze goed voor dit spel heeft geoefend. “We gaan volgend jaar harder oefenen en ervoor zorgen dat we weer kampioen worden”, zegt een groepslid enthousiast.

Het volksspel wordt vanaf 2013 bij elke Phagwa-viering in de Palmentuin georganiseerd. De groepen werden goed aangevuurd door het laaiend enthousiaste publiek. Initiatiefnemer Dinesh Malhoe is enorm ingenomen met de deelnemende groepen en het goed opgekomen publiek. Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken die ook het evenement bijwoonde noemt het spel een heel goed initiatief en hoopt dat het als cultureel erfgoed wordt erkend. Malhoe zegt tegen de Ware Tijd dat hij die erkenning nu aan het volk overlaat.

De organisator is bezig met teams uit Guyana en Trinidad om het spel in de toekomst een internationaal tintje te geven. De nieuwe winnaar mag de Sitarie Malhoe-wisseltrofee naar zijn district meenemen en kreeg een bedrag van SRD 2000. Runner-up werd het team uit het inheemse dorp Maho, Saramacca met een tijd van 40.89 seconden. Zij kreeg SRD 1500. De jongens van Bolo uit Leiding en omgeving eindigden met een tijd van 41.54 seconden op de derde plaats.

Aan de voorronde deden zeven groepen mee, maar uiteindelijk gingen vijf teams over naar de finale. De overige finalisten waren een Chinese vereniging en een groep van het Nationaal Leger. Het evenement ging gepaard met diverse podiumoptredens, daarbij was de populaire Lady Sanjana de hoofdattractie. Ze trad na de wedstrijd op en het publiek zong luidkeels mee met de zangeres.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel