Gezondheid en welzijn prioriteit regering

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

21 Maart 2019 15:36

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De gezondheid en het welzijn behoren tot de topprioriteiten van de regering. Dit gaf minister Antoine Elias van Volksgezondheid dinsdag in het ballroom van Torarica aan in zijn speech bij de launch van het Nationaal Strategisch Plan voor Gezondheid en Welzijn in Suriname voor de komende 10 jaar, meldt het NII. Hij benadrukte dat het plan de gekozen aanpak om kwaliteitsgezondheidszorg voor iedereen te garanderen, weerspiegelt.

Waarnemend directeur Cleopatra Jessurun gaf een korte presentatie over de inhoud en het belang van het strategisch plan, de uit te zetten richting en de visie van het ministerie van Volksgezondheid voor de komende 10 jaar.  Het plan geeft de richting aan die de gezondheidssector op gaat met als visie "Een gezonde bevolking". Dit betekent dat alle strategische plannen die worden ontwikkeld voor programma's binnen de gezondheidssector zullen worden afgestemd op de doelstellingen in het Nationaal Strategisch Plan voor Gezondheid en Welzijn.

De belangrijkste strategie die in dit document wordt gepresenteerd is de ontwikkeling en uitvoering van een nieuw zorgmodel voor Suriname. Verder komt aan de orde een logisch kader dat bepaald hoe het gezondheidszorgsysteem wordt georganiseerd. Ook de financiering en het beheer, om de vereiste diensten te leveren die inspelen op de gezondheidsbehoeften, - eisen en - verwachtingen van de bevolking, zijn belangrijke aspecten.

Het plan behelst 4 strategische doelstellingen, te weten; een universele mensgerichte gezondheidszorgsysteem in Suriname, rechtvaardige, duurzame en universele financiering voor gezondheid, middelen voor een efficiënt en effectief gezondheidszorgsysteem en sterk leiderschap en goed bestuur in de gezondheidssector. Het plan is een document dat is ontwikkeld door het ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met belanghebbenden en de Pan American Health Organization.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel