Adhin ingenomen met resultaten Safe City-project

Vicepresident Adhin krijgt een rondleiding in het Command Center: 'Safe City'. Foto: Suriname Herald (archief)
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 Maart 2019 16:41

Voor mij lezen

Vicepresident Ashwin Adhin is ingenomen met de resultaten die het Safe City-project tot nog toe heeft geleverd. Dit geeft hij in gesprek met Suriname Herald te kennen. De regering was in december vorig jaar gestart met het Safe City-project. Met dit project wil zij het veiligheidsgevoel van de burgers vergroten. In totaal zijn er driehonderd camera’s op verschillende locaties geplaatst in Paramaribo.

Het hoofd van de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname (KPS), Humphrey Naarden, zegt ook in gesprek met Suriname Herald dat het project succesvol is, maar op het gebied van feedback moet er een protocol gemaakt worden. Doordat het protocol ontbreekt, kan er geen juiste feedback worden gegeven. De verschillende politiebureaus die beelden opvragen via de afdeling Digitale Delict van het KPS rapporteren niet, omdat er geen protocol is, geeft Naarden verder aan.

Er is geen structuur in de feedback die wordt gegeven. De politiebureaus die beelden opvragen, moeten vervolgens aan het Digitale Delict aangeven dat het beeld dat ze hadden opgevraagd een bijdrage heeft geleverd aan het helpen achterhalen of in beeld brengen van de verdachten, maar dat gebeurt niet en op dit stuk moet er protocol komen vanuit de korpschef, aldus Naarden.

Naarden merkt verder op dat er wel gevallen zijn, waarbij het duidelijk is dat het om een bepaalde verdachte gaat, maar er kan niet cijfermatig worden aangegeven hoeveel van de strafbare feiten middels het beeldmateriaal zijn opgelost.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel