Aftrap Earth Hour op Sint Thomas van Acquinoschool

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 Maart 2019 13:03

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Wereldwijd wordt op 30 maart aandacht besteed aan Earth Hour. Bijkans honderdzestig landen zullen een uur lang alle lichten en elektronische apparaten uitschakelen. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor zaken zoals klimaatsverandering. Suriname doet dit jaar voor de vierde keer mee. De aftrap van dit evenement is maandagmorgen gegeven op de Sint Thomas van Acquinoschool, waar leerlingen rondliepen met de Giant Earth Ball.

Enthousiast werd onder begeleiding van leerkrachten en andere aanwezigen een rondje gemaakt om het schoolblok. "Het is maar een uurtje dat wij elk jaar opofferen, maar als wij met alle andere landen voor een uur een impact kunnen maken waarom niet", vertelt Laurens Gomez, directeur van het World Willdlife Fund (WWF). De internationale natuurbeschermingsorganisatie zorgt in samenwerking met de Backlot voor de verschillende activiteiten rondom dit evenement en wordt jaarlijks afgesloten met een loop als eindbestemming het Onafhankelijkheidsplein.

Als onderdeel van de activiteiten is een speciaal educatie programma voor scholen opgesteld. "Tijdens de educatiesessies zullen wij van lege flessen en andere restmaterialen een lampion maken, die de kinderen kunnen meenemen naar deEarth hour-loop op 30 maart", vertelt Esperanza Ho, projectmanager bij de Backlot. Met leerlingen van de muloscholen zullen brainstormsessies worden gehouden. "Samen met de muloleerlingen willen wij een leuke educatief filmpje maken over hoe wij door kleine acties beter kunnen omgaan met onze aarde", stelt de projectmanager.

Ook particuliere bedrijven, zoals Fernandes Bottling, ondersteunen dit initiatief door te sponsoren. "Het bewust omgaan met ons milieu en onze aarde is een van onze interne doelen. We zijn al sinds 2010 bezig met ons Fernandes Goes Greenprogramma, waar wij bewustwording helpen creëren over zaken zoals recyclen, millieuvraagstukken en klimaatsverandering", vertelt Ayida Slooten, van de Public Relations afdeling van de Bottling.

Het bedrijf valt onder het Coca Cola-concern, één van de grootste frisdranken producenten in de wereld. Coca Cola heeft als doel vastgesteld om voor 2030 van alle flessen die op de markt worden afgezet, tenminste één te recyclen en dat geldt ook voor verpakkingsmateriaal en doppen. "Het is zeker een ambitieuze doel om te verwezenlijken, maar dat neemt niet weg dat wij in ieder geval onze bijdrage willen leveren", aldus Slooten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel