Standpunt politiebond inzake Wet rij-en voertuigenbelasting blijft ongewijzigd

De Surinaamse Politiebond (SPB) onder leiding van Raoul Hellings. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 Maart 2019 00:13

Voor mij lezen

De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft nog steeds geen instructies voor zijn leden hoe te handelen bij de Wet rij- en voertuigenbelasting, daar de politie vanaf 13 maart controle zou moeten voeren. Revelino Eijk, woordvoerder van de SPB, geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat de situatie nog steeds ongewijzigd is gebleven, waarbij de bond bij zijn standpunt blijft.

De bond heeft zijn leden verboden om onrechtmatig op te treden tegen personen die de rij- en voertuigenbelasting nog niet hebben betaald. Eijk legt uit dat het bij de bond nog steeds gaat om de onduidelijkheid in de wet over de handhaving. Dat is het enige waar de bond zich mee bezighoudt, namelijk de belangen van zijn leden. De bond is niet degene die aangeeft of de burgers aan hun betalingsplicht moeten voldoen.

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft via zijn voorlichting duidelijk gemaakt dat de politie per 13 maart de controle op de rij- en voertuigenbelasting zal uitvoeren. Met deze controle is het niet de bedoeling automobilisten direct te verbaliseren, integendeel worden automobilisten, die nog geen rij-en voertuigenbelasting hebben betaald, alsnog in de gelegenheid gesteld aan de betaling te voldoen. De voorlichtingsafdeling van het KPS heeft duidelijk gemaakt dat de politie in het begin nog niet hard zal optreden.

De woordvoerder van de politiebond geeft aan dat het KPS en de politiebond nog altijd twee verschillende entiteiten zijn. Het KPS zet het beleid uit en de politie zorgt voor de handhaving. De bond heeft reeds een gesprek gehad met korpschef Roberto Prade over deze kwestie. De korpschef had toen aangegeven de nodige instructies te zullen krijgen van de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw. Bij het ontvangen van de instructies zal het bondsbestuur nagaan wat die zijn en of die afkomstig zijn van de procureur-generaal (pg), Roy Baidjnath Panday. “Tot nu toe hebben we niets gehoord,” aldus Eijk.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel