Special Olympians winnen nog twaalf medailles in Abu Dhabi

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Maart 2019 20:46

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De oogst van Suriname op de Special Olympics World Games is groter geworden. Er zijn maandag nog drie medailles binnengehaald, waarvan twee goud en één zilver. De sporters met een verstandelijke beperking sleepten tot nu toe twaalf plakken binnen.

Jo-Ann Landvreugd en Kimberly Pokie wonnen maandag goud in Abu Dhabi, waar de World Games worden gehouden. Landvreugd was de beste op het onderdeel balwerpen.

Pokie werd eerste bij ritmisch gymnastiek, het onderdeel all around. Het is niet uitgesloten dat de turnster meer medailles wint. Ze komt dinsdag namelijk uit op de onderdelen vloer (floor), hoepel (hoop), bal (ball) en lint (ribbon).

De zilveren plak kwam op naam van Bernice Kortstam die op de 100 meter sprintte naar de tweede plek. Alvina Wirjoredjo werd vijfde op het onderdeel bocce. De balans na maandagavond staat op twaalf medailles: vier goud, vijf zilver en drie brons.

Aan de World Games doen 7.500 sporters uit 190 landen mee. Tot nu toe wonnen 186 landen minimaal één medaille. Rusland, gastland Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, India en de Verenigde Staten hebben het meeste eremetaal in de wacht gesleept.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel