Rotaract Club of Genesis stimuleert kinderen te recyclen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Maart 2019 02:46

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Zestien kleurige blikjes bengelen aan een stuk hout. Op elk blikje is één letter geschilderd. Samen vormen de letters de woorden ‘Hoop voor kinderen’ – de naam van het kinderhuis waar de makers van deze creatie verblijven. Deze pupillen laten zien hoe je gebruikt materiaal een tweede bestemming kunt geven. Zij hebben de eerste prijs gewonnen van een wedstrijd die is georganiseerd door de Rotaract Club of Genesis.

De wedstrijd, die zaterdag is gehouden in Hotel Krasnapolsky, is onderdeel van een bewustwordingsproject over milieuvervuiling en recycling. Er hebben drie instellingen voor kinderen meegedaan aan de wedstrijd. Stichting Prasoro eindigde als tweede met een huisje gemaakt van oud karton en het Christoforus Internaat werd derde met een tekening van de gevolgen van milieuvervuiling.

De werkstukken zijn beoordeeld op creativiteit, functionaliteit, materiaalgebruik en presentatie door de juryleden Glenn Ramdjan, directeur van recyclebedrijf Suresur; Janet van Klaveren, milieucoördinator bij bakkerij Fernandes en Anya Blankendal. Elke instelling ontving van de Rotaract Club naast een prijs ook boeken en een gebruikte, maar bruikbare computer.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel